Aikataulu & Esiintyjät

 

Perjantai 16.6.

18.00 Portit auki
18.55 Avausbiisi MILLA & Elvis Syväoja
19.00 – 19.45 Safetybox
20.00 – 20.45 Mankeli
21.00 – 21.45 Johanna von Hertzen
22.00 – 22.45 Kristian Meurman & The I.S.O.
23.00 – 23.45 Specthorn Jam
01.00 Portit sulkeutuu
 

Lauantai 17.6.

18.00 Portit auki
18.55 Avausbiisi MILLA & Elvis Syväoja
19.00 – 19.45 The Roosters
20.00 – 20.45 The Sounds
21.00 – 21.45 The First
22.00 – 22.45 Esa Pulliainen W/Mr Breathless
23.00 – 23.45 Tinos
01.00 Portit sulkeutuu
 
Lippujen hinnat ennakkoon, Lippu.fi PE 33,50 EUR, LA 38,50 EUR ja kahden
päivän lippu PE-LA 59,50 EUR.  Portilta ostettuina lipujen hinnat ovat
PE 40 EUR, LA 45 EUR ja kahden päivän lippu PE-LA 65 EUR.
SAFETYBOX
Safetybox on lohjalainen bändi, joka on soittanut yhdessä jo vuodesta 2017. Safetybox tekee itse oman musiikkinsa ja on julkaissut omaa tuotantoa studiotallenteina ja musiikkivideoina esim Spotifyssä ja YouTubessa.
Kokoonpano Anna – basso, Iida – rummut, Emilla – koskettimet ja Veera – kitara/laulu.
MANKELI
Mankeli on lohjalainen pitkän linjan bilebändi. Yhtyeen ohjelmisto sisältää laajan kattauksen suomalaisia ja ulkomaisia, uusia ja vanhoja hittejä.
Yhtyeen jäsenet, Jukka Peltola – laulu – Tapani Suoniemi – rummut, Tapio Luoma – basso ja taustalaulu, Mika Kuronen – kitara ja Teijo Forsell – koskettimet.
JOHANNA von HERTZEN
Johanna von Hertzen on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä ja kulttuurialan moniottelija, jolle musiikki on ollut aina tärkeä osa elämää. Saksofonisti-isän mukana keikoilla kulkiessa rakkaus syntyi ensin esiintymiseen, kirjailija-äidin tekstien äärellä laulujen kirjoittamiseen. Johanna on vahva tulkitsija, joka on esiintynyt koko elämänsä ja järjestänyt satoja musiikkitapahtumia.
Johanna von Hertzenin musiikki on suomenkielistä, bändivetoista poprockia. Biisien lyriikkaa on usein kuvattu sellaiseksi, että ”sellaista ei keksitä, vaan sen täytyy olla elettyä”. Johannan puhuttelevat tekstit saavat usein kuulijat uppoutumaan ja pysähtymään tunteidensa äärelle. Keikoista ei kuitenkaan puutu myöskään vauhtia, asennetta, sooloja, revittelyä ja bändidynamiikkaa! Tästä pitää huolen artistin lisäksi hänen huikea yhtyeensä eli Tuukka Hanhiniemi – rummut, Taneli Rantala – kitara, Aki Pommelin – basso ja Sampsa Pietilä – koskettimet.
KRISTIAN MEURMAN & THE I.S.O.
Kristian Meurman on vuodesta 1994 keikkaillut pitkän linjan muusikko, säveltäjä ja sanoittaja, joka tuli suurelle yleisölle tutuksi Suomessa vuoden 2007 Idols-finalistina, erityisesti monesti kaikkien aikojen hienoimpana Idols-tulkintana pidetyn Lapin kesä-kappaleen myötä. Vuosina 2022-23 15-vuotisjuhlavuottaan viettävä The Incredible Schamoon Orchestra on kulkenut Meurmanin rinnalla keikoilla alusta alkaen, soittaen myös levyillä. KalkkiRockiin Meurman ja The I.S.O. tuovat energisen shown, jossa kuullaan yleisön pitkään kaipaamat bändin livetulkinnat Meurmanin rakastetuimmista kappaleista. Bändin osion kruunaa itse oikeutetusti Lapin kesä, jota ei Lohjalla olekaan kuultu yli 10 vuoteen tämän bändin esittämänä.
SPECTHORN JAM
Bändi koostuu lohjalaisista pitkänlinjan muusikoista. Bändi on viime aikoina keskittynyt erityisesti omien biisien työstämiseen. Kalkkirockin ohjelmisto tulee koostumaan puolet omasta musiikista ja loput mm. Whitesnaken Blackfootin, Deep Purplen, Pink Floydin, Uriah Heepin, Lynyrd Skynyrdin kappaleista.
Nykyisessä kokoonpanossa on mukana: Timo Kanniainen – laulu & kitara, Henry Thornberg – rummut, Jyrki Järvinen – kitara, Juha Pöyhönen – kosketinsoittimet & laulu ja Juha Ilkko – basso & laulu.
THE ROOSTERS
Rockia ja bluesia, The Roosters tarina alkoi syksyllä 1964, bändin ensimmäinen keikka oli Englannin suurlähetystön joulujuhlilla joulukuussa 1964.
Keikat lisääntyivät nopeasti, kun uusi ryhmä pääsi esiintymään Helsingin seudun kouluissa, Natsalla ja Liverpoolissa, mutta myös Porvoon suunnalla. Keväällä 1965 Musiikki-Fazer kiinnostui bändistä, minkä seurauksena levytettiin Dona Dona.
The Roosters sai myös toisen hittinsä levyllä Bella Bella. Yhtye oli uransa huipulla vuonna 1967, kun Ruotsissa ääntetty single See See Rider /Crying in the Rain julkaistiin hyvällä menestyksellä.
The Roosters palasi julkisuuteen pitkän tauon jälkeen Katinkullan Back to the Sixties-tapahtumassa vuonna 1993, mikä sai bändin uudelleen aktivoitumaan. Roosters on edelleen BTS:n tapahtumien vakioesiintyjä. Tänä päivänä kokoonpanossa esiintyvät Hasse von Hertze – kitara, Lasse von Hertzen – basso, Martin Simberg – rummut, Hillel Tokazier – koskettimet, ja Jussi Hämäläinen – soolokitara.
THE SOUNDS
Vuonna 1961 perustettu The Sounds on Suomen ensimmäisiä kitarayhtyeitä. Yhtye teki ensimmäiset radionauhoituksensa jo vuodenvaihteessa 1961–1962, ja joululomalla tammikuussa 1963 tehtiin ensimmäinen levy “Emma/Mandschurian Beat”.
Emmasta tuli suuri hitti Suomessa. Levy oli myyntilistojen kärjessä lähes puoli vuotta ja sitä myytiin yli 20.000 kappaletta. Levymyynti, TV-esiintymiset ja kiertueet nostivat The Sounds -yhtyeen maan suosituimmaksi kitarayhtyeeksi Iskelmä-lehden lukijaäänestyksessä vuonna 1963.
Myös yhtyeen myöhemmät levyt “Kulkuri” ja “Yksinäinen Kitara” nousivat Suomessa myyntilistoille. “Mandschurian Beat” nousi Japanissa myyntilistoille ja sitä myytiin yli miljoona kappaletta. Tämä oli myös ensimmäinen suomalainen kevyen musiikin menestys ulkomailla.
The Sounds oli myös ensimmäinen suomalainen kitarayhtye, jonka levyllä kaikki yhtyeen jäsenet lauloivat. Yhtyeen kokoonpano vaihtui muutamaan otteeseen sitä mukaa kun musiikin suuntaus maailmalla muuttui.
Tänä päivänä yhtye esiintyy kokoonpanossa: Peter Ekman (bassokitara), Esa Helasvuo – (kosketinsoittimet), Ave Lönnfors – (komppikitara ja laulu), Jomme Kettunen – (rummut) ja Jan-Erik Saine – (soolokitara).
THE FIRST
Stemmalaulua ja rockia vuosikymmenien kokemuksella.
The First perustettiin uuden vuoden aattona 1965.
The First esiintyi 60-luvulla useiden ulkomaisten tähtiartistien konserteissa konserttien avaajina. Näistä mainittakoon The Spencer Davies Group, The Hollies, The Searchers, The Swinging Blue Jeans, Eric Clapton & The Cream sekä Jimi Hendrix. Kolme ensimmäistä singleä Perjantai, Meni hermot ja Jos sais reissullansa nousivat kaikki listojen kärkeen.
Vuonna 1990 The First järjesti 25-vuotiskonsertin, jonne kutsuttiin lukuisia 60-luvulla soittaneita bändejä. Tämä oli alkusysäys laajalle Back to the Sixties -aallolle Suomessa. The First on edelleen tunnettu ja kysytty bändi yritys- ja yksityistilaisuuksiin. Tämän lisäksi bändi on lukuisien Sixties-tapahtumien vakioesiintyjiä. The Firstin valtti on aina ollut moniääninen laulu ja mukaansa tempaava esiintyminen. Mukana kokoonpanossa Valentin Stefanov – kitara ja laulu, Suntsi Järvinen – rummut ja laulu, Lefa Kiviharju – basso ja laulu ja Pekka Paukku – koskettimet.
TINOS
Tinos on vuonna 1965 perustettu Sixties- ja Beatles-musiikkia esittävä yhtye jonka ohjelmistoon kuuluu melodista ja moniäänisesti laulettua poprokkia, rock ´n´ rollia ja rautalankaa uskollisena 60-luvulle. Tinos on kerännyt mainetta erilaisissa tilaisuuksissa ja sixties -tapahtumissa aina ulkomaita myöten. Esim. maineikkaalla Cavern Clubilla Liverpoolissa Beatles-viikoilla vuosina 2018, 2019 ja 2023, Espanjan Fuengirolassa 2019, 2020, 2022 ja 2023 sekä Ranskan Lillessä Beatles Night festareilla 2019. Työn alla on keikkoja myös muualle Eurooppaan ja USA:han.
Tinos-kokoonpanossa esiintyvät pitkän linjan muusikot Kari Aulo – soolokitara, Hate Sjöblom – rummut, laulu, Jussi Koskinen – kitara ja laulu sekä bändin kuopus Janne Viitanen – basso ja laulu, joka pitää huolta, ettei alkuperäinen 60-luvun soittotyyli pääse katoamaan tulevilta sukupolvilta.
ESA PULLIAINEN W/Mr BREATHLESS
Kitaristilegenda Esa Pulliainen ei juuri esittelyjä kaipaa. Tällä kokoonpanolla ohjelmisto on kitarainstrumenttaalien helmiä ja veret seisauttavaa rock and rollia Jerry Lee Lewis tyyliin.
Kokoonpano:
Esa Pulliainen – kitara, Mr Breathless – piano, laulu, Kai Pulliainen – basso, Ossi Nykänen – rummut
 
 
LINJA-AUTON AIKATAILUT JA REITIT
Matin
retrobussilla pääsee KalkkiRockiin Lohjan Mäntynummelta alkaen portille
asti ja halvalla! Ei tarvitse kinastella kuka on kuskina Mikäli on
tunkua, voi Matti ajaa aina uudenkin kierroksen.
 
Ensimmäinen lähtö klo 17.30, Mäntynummi Akix – Ratakatu – Kirkkokenttä – Laurinkatu – Ojamo – Maksjoki – Virkkala – Tietolantie – KALKKIROCK Kalkkiradantie 5.
Toinen lähtö 19.30. Hinta 5 €/suunta
 
Paluukuljetus:  klo 00.30 KALKKIROCK-LOHJA-MÄNTYNUMMI
Hinta 5 €/suunta
 
Maksu linja-autossa käteisellä.
Reitin varrelta otetaan kaikilta bussipysäkeiltä kyytiin festarille matkaavat!