KalkkiRock 2024

Lauantai 15.6.
Lohja, Harjun Urheilukeskus Rajavartiostonkatu 1

ESIINTYJÄT

MELROSE

Melrose sai alkunsa Vantaan Länsimäessä vuonna 1981, kun 14-vuotias kitaristinalku Tokela sai potkut Cliftersistä ja perusti siitä sisuuntuneena oman yhtyeen. Tokela on musiikissaan yhdistänyt perusrockia rockabillyyn ja rock’n’rolliin.

Melrosesta tuli nopeasti eräänlainen Suomen vastine Stray Catsille, jonka keikoilla hiki roiskui ja intensiteetti huiteli katossa.

Vuonna 1986 Melrosen debyyttilevy ja sen jättihitti Rich Little Bitch nostivat Melrosen hetkellisesti Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon. Sen jälkeen trio on julkaissut kuusi keskenään varsin erilaista studiolevyä, ja kiertänyt Suomea jatkuvalla syötöllä.

Juuri keikkailu on Melrosen ydinosaamisaluetta: omien esiintymistensä lisäksi yhtye on esimerkiksi säestänyt Suomen ensimmäistä queer-artistia Kainkäärmeenpoikaa, tehnyt yhteiskeikkoja Sielun Veljien kanssa MelVelJet-nimellä, esiintynyt Aki Kaurismäen elokuvissa sekä lämmitellyt ZZ Topin ja Guns N’ Rosesin kaltaisia maailmantähtiä. Dropataan vielä muutamia nimiä, joiden kanssa yhtye on keikkaillut/jakanut lavan tai ollut lämppärinä: Jerry Lee Lewis, Uriah Heep, Townes Van Zandt, DAD, The Godfathers, Lynyrd Skynyrd, Robert Gordon, Dave Edmunds, Wilko Johnson, Crazy Cavan, Screaming Blue Messiahs ja niin edelleen.

Edelleen kovassa iskussa oleva Melrose on myös onnistunut vaikeimmassa: sillä on taskussaan kaikki rock’n’roll-kliseet ilman, että se olisi itse muuttunut väsähtäneeksi kliseeksi. Se on lopulta aika harvinainen saavutus yli 40-vuotiaalta yhtyeeltä.

Tomi Tuominen & Fidel Bistro

Tomi Tuominen & Fidel Bistro on lohjalaisen Tomi Tuomisen luotsaama rock-bändi, joka soittaa englanninkielisiä covereita. Bändi on ollut poissa toiminnasta vuodesta 2016 lähtien, mutta tekee nyt paluun lavoille KalkkiRockissa! Tuominen on paluusta innoissaan: ”Kun itse teen suomenkielistä rauhallista musiikkia, on todella mahtavaa päästä taas irrottelemaan upeiden soittajien kanssa. Kaikki Fidel Bistron jäsenet olivat todella riemastuneita paluukeikasta, vaikka se jäisi tämän yhden illan mittaiseksi. Se on selvää, että otamme rock-illasta kaiken irti”.Tomi Tuominen: laulu ja kitara
Annina Tuominen: koskettimet ja laulu
Joje Puranen: kitara ja laulu
Ismo Liljelund: kitara
Aki Räty: koskettimet ja laulu
Mikko Klemola: basso
Antti Salo: rummut

Buona Sera

Buona Sera on pääkaupunkiseudun tuntumasta tuleva bändi, jonka musiikkityyliä edustaa lähinnä 1950-ja 60-lukujen taitteen rautalanka painotteinen rock’n roll ja beatmusiikki. Bändi on toiminut aktiivisesti jo viime vuosituhannen lopulta asti.

Tero Himanen: laulu
Markus Sippo: soolokitara
Kari Romppanen: komppikitara
Jukka Harno: basso
Timo Lehtimäki: rummut

Dealers

Dealers tarina sai alkunsa 70-luvulla Lohjan Maksjoella. Lapsuuden kaverit tulivat mopoikään ja ajoivat kuuntelemaan Ronski Gangin treenejä, tuli Hurriganes ja rock`n`roll vei. Alkoi mieletön treeni, fiilisteltiin myös idoleita Deep Purple, Bad Company, Beatles yms. Dealers sijoittui Suosikin Rock Kuningas -79 kilpailun finaaliin ja se poikikin reilusti keikkaa. Sitten tuli SA-Int… ja bändi jäi tauolle.

Tom Heimberg: kitara, laulu
Jaska Peltonen: kitara
Santtu Saarela: keybord, laulu
Juha Ilkko: basso
Aikka Laitinen: rummut, laulu

Julye Blom

Julye Blom karismaattinen soul/blues -artisti lumoaa yleisön syvälle sieluun läpitunkevalla lauluäänellään, joka kuljettaa leveiltä Mississippi-joen rannoilta aina savuisille klubeille. Mielikuvia herättävät tarinat yhdistettynä bändin dopamiinia tulvivaan grooveen luovat ajattoman äänimaailman, jonka jokainen nuotti on täynnä kaipuuta, kipinää ja voimakasta tunnetta. Artisti saa inspiraationsa 60-70-luvun bändisoundista ja yhdistelee luontevasti eri genrejä bluesista souliin ja rock ”n” rollista jazziin.

Tähän mennessä kolme singleä julkaissut Julye julkaisee uutta musiikkia keväällä 2024.

Julye Blom: laulu
Joni Vierre: kitara
Juuso Lepistö: basso
Antti-Pekka Rissanen: rummut