KalkkiRock 2024

Lauantai 15.6.
Lohja, Harjun Urheilukeskus Rajavartiostonkatu 1

ESIINTYJÄT

THE RONSKI GANG

The Ronski Gang on suomalaisen rockmusiikin legendaarisimpia ja pitkäikäisimpiä yhtyeitä. Falletissa Åminneforssissa sijaitsevassa vanhassa puutalossa oli vuonna 1968 jamit, joiden innostamana käynnistyi toiminta, joka jatkuu yhä tänä päivänä. Aluksi bändin nimi oli Exotic, sitten Ronski & Exotic ja lopulta The Ronski Gang. 70-luvun jälkimmäisellä puoliskolla ja 80-luvun alkuvuosina ronski ryhmä oli yksi Suomen suosituimmista live-akteista, yleisöennätyksiä tehtiin, lavat ja ravintolat täyttyivät innokkaista faneista. Raju ja energinen lavatoiminta oli näyttävää ja tehokasta, ja on sitä yhä tänä päivänä. Vuonna 1975 ilmestyi ensisingle ”Shake” ja ensi-LP ”Ronski & Exotic”. Jatkoa seurasi lukuisten menestyslevyjen ja singlejen merkeissä, hittejä ja Ronski Gang-klassikkoja ovat muun muassa ”Larry and Johnny”, ”Oh My Boogie”, ”Hippy Hippy Shake”, ”Do The Shake” ja ”Hitch Hike”.

Harry ”Ronski” Sjöblom: laulu
Hate Sjöblom: rummut ja laulu
Vesa Kääpä: basso
Kiffe Sjöblom: kitara
Kimi Engström: kitara

Tomi Tuominen & Fidel Bistro

Tomi Tuominen & Fidel Bistro on lohjalaisen Tomi Tuomisen luotsaama rock-bändi, joka soittaa englanninkielisiä covereita. Bändi on ollut poissa toiminnasta vuodesta 2016 lähtien, mutta tekee nyt paluun lavoille KalkkiRockissa! Tuominen on paluusta innoissaan: ”Kun itse teen suomenkielistä rauhallista musiikkia, on todella mahtavaa päästä taas irrottelemaan upeiden soittajien kanssa. Kaikki Fidel Bistron jäsenet olivat todella riemastuneita paluukeikasta, vaikka se jäisi tämän yhden illan mittaiseksi. Se on selvää, että otamme rock-illasta kaiken irti”.Tomi Tuominen: laulu ja kitara
Annina Tuominen: koskettimet ja laulu
Joje Puranen: kitara ja laulu
Ismo Liljelund: kitara
Aki Räty: koskettimet ja laulu
Mikko Klemola: basso
Antti Salo: rummut

Buona Sera

Buona Sera on pääkaupunkiseudun tuntumasta tuleva bändi, jonka musiikkityyliä edustaa lähinnä 1950-ja 60-lukujen taitteen rautalanka painotteinen rock’n roll ja beatmusiikki. Bändi on toiminut aktiivisesti jo viime vuosituhannen lopulta asti.

Tero Himanen: laulu
Markus Sippo: soolokitara
Kari Romppanen: komppikitara
Jukka Harno: basso
Timo Lehtimäki: rummut

Dealers

Dealers tarina sai alkunsa 70-luvulla Lohjan Maksjoella. Lapsuuden kaverit tulivat mopoikään ja ajoivat kuuntelemaan Ronski Gangin treenejä, tuli Hurriganes ja rock`n`roll vei. Alkoi mieletön treeni, fiilisteltiin myös idoleita Deep Purple, Bad Company, Beatles yms. Dealers sijoittui Suosikin Rock Kuningas -79 kilpailun finaaliin ja se poikikin reilusti keikkaa. Sitten tuli SA-Int… ja bändi jäi tauolle.

Tom Heimberg: kitara, laulu
Jaska Peltonen: kitara
Santtu Saarela: keybord, laulu
Juha Ilkko: basso
Aikka Laitinen: rummut, laulu

Julye Blom

Julye Blom karismaattinen soul/blues -artisti lumoaa yleisön syvälle sieluun läpitunkevalla lauluäänellään, joka kuljettaa leveiltä Mississippi-joen rannoilta aina savuisille klubeille. Mielikuvia herättävät tarinat yhdistettynä bändin dopamiinia tulvivaan grooveen luovat ajattoman äänimaailman, jonka jokainen nuotti on täynnä kaipuuta, kipinää ja voimakasta tunnetta. Artisti saa inspiraationsa 60-70-luvun bändisoundista ja yhdistelee luontevasti eri genrejä bluesista souliin ja rock ”n” rollista jazziin.

Tähän mennessä kolme singleä julkaissut Julye julkaisee uutta musiikkia keväällä 2024.

Julye Blom: laulu
Joni Vierre: kitara
Juuso Lepistö: basso
Antti-Pekka Rissanen: rummut